Kuvitetut tarinat

Täti Taikakynä kuvittaa, tarinoi, piirustusleikittää!

Jo 15 vuoden ajan Täti Taikakynä on esiintynyt lastentapahtumissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Kuvitetut tarinatuokiot ovat hauskoja ja leikkisiä. Lapset osallistuvat riemulla kerrontaan. Esityksen päätteeksi piirretään vielä toivomuskuvia ja piirustusleikitään. Jokaiseen tarinaan on omat puuhatehtävät. Live-piirtämistilanne saa kaikenikäiset mukaansa! Kuvitetun tarinan kesto on 30-45 min. Ikäsuositus yli 3 vee.

Kuvat: Mikko Vares

" Asuipa kerran Vihtametsän viidakossa ystävykset Kissa Kirnauskis ja Possu Ponteva..."

Kuvat: Jouko Järvinen

Porsas Urhea

Tarina siitä, kuinka pienestä, laihasta possuressusta tulee ISO Porsas Urhea. Tässä sadussa herkutellaan ja huudetaan yhdessä kovaa RÖH! Lasten ja aikuisten kestosuosikki.

Kolme pientä porsasta

Pahaa sutta ken pelkäisi! Tarina kolmesta porsaasta ja sudesta, jolla on äksypäivä. Tässä tarinassa puuskutetaan ja juostaan kovaa karkuun!

Piilosilla, muistipelisatu

Maatilan eläimet leikkivät piilosta. Koira on etsijänä oikein supernuusku! Missä possu, kissa ja kana luuraa? Leikkisä muistipelitarina, jossa on hyötyä hyvistä hoksottimista.

Kissan kalareissu

Mitä kaikkea kissan onkeen voikaan kalareissulla tarttua? Tuleeko hyvä kalakeittosaalis vai syödäänkö hattukeittoa tai saapas-soppaa? Tarina kierrätyksestä.

Leveäsuinen Sammakko

Miten Leveäsuisesta Sammakosta tulee Sammakko Suppusuu? Kertomus siitä, kuinka erilaisia ja niin samanlaisia me kaikki olemme.

Kettu ja korppi

Tarina korpin makupalasta. Saako makoisan herkkupalan napattua jänis, hiiri, karhu vai viekas kettu? Kettu vei makupalani ja juoksi käpälämäkeen, sano sille SENKIN KETKU jos satut sitä näkeen!

Siilin juhlat

Ennen talven tuloa siili järjestää ystävilleen juhlat. Vieraista käärme on jo ihan horroksessa, muuttolintu pakkaa matkalaukkujaan, karhu on vaipua kesken leikin uneen. Entä pysyykö juhlien isäntä siili itse hereillä? Kertomus eläinten talvehtimisesta.

Pikku possun nimipäivä

Pikkuinen possu on vielä ilman nimeä. Kun jokaiselta maatilan eläimeltä saa lahjaksi kirjaimen, niin siitä se ikioma nimi sitten jo syntyykin! Tässä tarinassa opetellaan kirjaimia. Esityksessä yleisö pääsee avustajaksi.

Täti Taikakynä: Miten varpaat oikein valokuvassa laitetaan?

Kuvat: Jouko Järvinen