Kuvitetut tarinat

Täti Taikakynä kuvittaa, tarinoi, piirustusleikittää!

Täti Taikakynän tarinat ja työpajat ovat mielihuvituksellisia.

Jo 12 vuoden ajan Täti Taikakynä on esiintynyt lastentapahtumissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Kuvitetut tarinatuokiot ovat hauskoja ja leikkisiä. Lapset osallistuvat riemulla kerrontaan. Esityksen päätteeksi piirretään vielä toivomuskuvia ja piirustusleikitään. Jokaiseen tarinaan on omat puuhatehtävät. Live-piirtämistilanne saa kaikenikäiset mukaansa! Kuvitettu tarina on myös aikuisille elämys.

Kuvitetun tarinan kesto on 30-45 min. Ikäsuositus yli 3 vee.

Ihan pikkuisille omat tarinat, jotka ovat kestoltaan 20 min.

Kuvat: Mikko Vares

" Asuipa kerran Vihtametsän viidakossa ystävykset Kissa Kirnauskis ja Possu Ponteva..."

Kuvat: Jouko Järvinen

Porsas Urhea

Tarina siitä, kuinka pienestä, laihasta possuressusta tulee ISO Porsas Urhea. Tässä sadussa herkutellaan ja huudetaan yhdessä kovaa RÖH! Lasten ja aikuisten kestosuosikki.

Kolme pientä porsasta

Pahaa sutta ken pelkäisi! Tarina kolmesta porsaasta ja sudesta, jolla on äksypäivä. Tässä tarinassa puuskutetaan ja juostaan kovaa karkuun!

Piilosilla, muistipelisatu

Maatilan eläimet leikkivät piilosta. Koira on etsijänä oikein supernuusku! Missä possu, kissa ja kana luuraa? Leikkisä muistipelitarina, jossa on hyötyä hyvistä hoksottimista. Sopii hyvin pikkuväelle.

Kissan kalareissu

Mitä kaikkea kissan onkeen voikaan kalareissulla tarttua? Tuleeko hyvä kalakeittosaalis vai syödäänkö hattukeittoa tai saapas-soppaa? Tarina kierrätyksestä.

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri

Kyllä maalla on mukavaa. Ja kaupungissa suorastaan jännittävää! Vauhdikas tarina kahden hiiren seikkailusta ja notkuvasta herkkupöydästä.

Leveäsuinen Sammakko

Miten Leveäsuisesta Sammakosta tulee Sammakko Suppusuu? Kertomus siitä, kuinka erilaisia ja NIIN samanlaisia me kaikki olemme.

Kettu ja korppi

Tarina korpin makupalasta. Saako makoisan herkkupalan napattua jänis, hiiri, karhu vai viekas kettu? Kettu vei makupalani ja juoksi käpälämäkeen, sano sille SENKIN KETKU jos satut sitä näkeen!

Jänis Joplin

Tarina taikurinhatusta, jäniksestä sekä suuresta taikatempusta. Mitä tapahtuu, kun aikaisemmin avustajana toiminut jänis ryhtyy itse taikuriksi? Pam, pam Papana! Tarinassa piirustusleikitään Omituisia otuksia.

Pikku possun nimipäivä

Pikkuinen possu on vielä ilman nimeä. Kun jokaiselta maatilan eläimeltä saa lahjaksi kirjaimen, niin siitä se ikioma nimi sitten jo syntyykin! Kissalta pikku possu saa lahjaksi uteliaan ja uuden uuuuuun! Tuleeko nimeksi Onstup? Tusnop? Pontus! Tässä tarinassa opetellaan kirjaimia. Esityksessä yleisö pääsee avustajaksi.

Ympyräisen mielihuvitusretki

Lähdemme kuvitetussa tarinassa lasten ja Ympyräisen kanssa retkelle. Selkäreppuun pakataan simmarit, ilmapallo ja suurennuslasi. Ja tietenkin herkulliset eväät ja taikakynä! Tähän tarinaan otetaan omat kynät mukaan, sillä kertomuksen edetessä piirretään yhdessä ympyrästä. Ikäsuositus yli 5 vee.

Satuseikkailijat

Kun päähenkilöt lähtevät tarinoista käpälämäkeen, niin silloin kutsutaan Satuseikkailijat avuksi! Satuseikkailijat pelastavat tarinajatkot ja piirtävät hahmot takaisin kertomuksiin. Kuvitettu tarinatyöpaja tutustuttaa satuihin. Esitykseen otetaan omat taikakynät mukaan.

Siilin juhlat

Ennen talven tuloa siili järjestää ystävilleen juhlat. Vieraista käärme on jo ihan horroksessa, muuttolintu pakkaa matkalaukkujaan, karhu on vaipua kesken leikin talviuneen. Entä pysyykö juhlien isäntä siili itse hereillä? Kertomus eläinten talvehtimisesta. Tarinaan liittyy myös Väristyksiä-muistipeli.

Piirustusleikityksiä

Käynnistetään ne omatkin taikakynät ja leikitään hauskoja piirustusleikkejä yhdessä: Piirrä oikea vastaus, Ympyräisiä, Muistimuotokuva, Omituisia otuksia, Piirustusjumppaa. Esitys, johon koko yleisö osallistuu kynät ja paperit mukanaan.

Kuvitettu jukeboxi

Annetaan eläinystäville lahjaksi oma laulu! Tuttuja lastenlauluja leikkien, laulaen ja kuvittaen. Piirretään ja lauletaan yhdessä mm. sammakoita, vaarin kanoja, äidin possuja, kultakaloja, pieniä elefantteja, torkkuva jänis ja hämähämähäkki. Tuokio päätetään venyvällä Blueskissa-jumpalla! Sopii hyvin pikkuväelle.

Vattumato

Täti Taikakynän oma versio tutusta Vattumato-tarinasta. Tarina kertoo siitä, kuinka ne pienimmät ovat niitä suurimpia. Tarinan päätteeksi Ötökkäjammailua.

Olipa kerran...

Tämä kertomus keksitään ja kuvitetaan yhdessä! Lapset osallistuvat tarinaan värikynät ja piirustuspaperi mukanaan. Sitä mukaan, kun tarina etenee, kaikkien lasten paperille syntyy satumainen kuvitus!


Kuvat: ILOILO Minna Männistö

Kuva: Juniori MTV3

Moimoi, molemmilla moikkauskäsillä!

Uusia Täti Taikakynän tarinoita valmistuu ohjelmistoon jatkuvasti lisää.

Kuvitettuja esityksiä saa myös mittatilauksesta.

Tarinatuokion ja työpajan voi lisäksi yhdistää.

Uutuutena 2019 valmistumassa mm. Jännittävä Jätti.

Tarina kertoo nälkäisestä jättiläisestä ja neuvokkaista Vihtametsän eläimistä.

"Älä ota minua, ota saalis seuraava..."Täti Taikakynä: Miten varpaat kuvassa laitetaan...?

Kuvat: Jouko Järvinen